Welkom bij Stichting Rotterdam Energetics.

Stichting Rotterdam Energetics bestaat sinds 10 juni 2008 en wil graag energie steken in het energie "probleem" Op dit moment zijn er niet genoeg mensen die actief bij de stichting betrokken zijn. Er is de laatste 2 jaar naar serieuze bestuursleden gezocht, voor namelijk doormiddel van persoonlijk contact. Er zijn veel mensen die graag willen helpen maar, niet als bestuurslid. De meeste mensn die enthousiast zijn willen graag met de dag zelf helpen. Echter voor een serieuze fitnergy dag is ook een serieuze voor bereiding nodig. Als je intresse hebt om serieus mee te doen met voorbereiden kijk dan even naar dit lijstje met vrijwilligerstaken staan te die wachten.
algemeen : Webbouwers, electriciens, sleutelaars, bestuursleden,
fitnergy-dag: juryleden, hosts, ehbo'er, vega cateraar.

Er is geen datum of locatie, als je mee doet komt er een datum en een locatie, dan zal het lukken.Het "energie-probleem" bestaat voor namelijk uit onze verschrikkelijke en oververwende weggooi mentaliteit en we gooien, zo verwend als we zijn, onze energie zo snel mogelijk weer weg, liefst slechts voor de helft of minder gebruikt.
Het "probleem" is dat we niet beseffen dat we iets heel erg kostbaars weggooien, in de vorm van rottende etensresten, kapotte electrodes, kromme snelzet kozijnen. We verbranden zoveel mogelijk omdat het "energie" oplevert.
Als we ons materiaal op een andere manier gaan gebruiken hebben we stukken minder energie NODIG...
Tja, u weet het al, maar beseft u het verschil in het leven dat een electrische spoel in 2010 meemaakt, en zoals die spoel dat in 1930 mee maakte?
In 2010 wordt de weliswaar kleinere spoel 1x gebruikt en bij doorbranden wordt de GEHELE SPOEL gewoon weggegooid en mogelijk, als een beetje tegenzit, verbrand met de "niet herbruikbare" restjes.
In 1930 werd de spoel opgewikkeld, gebruikt tot deze doorbrande, afgewikkeld, gerepareerd waar de draadbreuk zat, solderen dus, en daar na WEER opgewikkeld, en dat diverse keren, want koper is gelukkig best makkelijk en goedkoop te bewerken.

Met bovenstaande gedachte over materiaal waarde is het mogelijk een wereld te kreeren waarin alle inspanning niet weggegooid maar herbruikt of efficienter gebruikt wordt. Zo is het erg goed om te sporten, maar je wilt ook je laptop opladen. Dat kan door een dynamo op je fitness apparaat te bouwen en die zelf met je eigen spierkracht, aan te drijven. Of het je been spieren of arm spieren zijn maakt niet uit, zolang de dynamo maar draait. Je bereikt TWEE doelen in EEN efficiente beweging, namelijk met FITNERGIE...je weet wel fitness-energie
Het initiatief van deze stichting komt voort uit de aanmelding van een idee bij RotterdamIdee
RotterdamIdee ondersteunde st R.E. met een subsidie die gebruikt wordt als startsubsidie voor de fitnergie-dag ...

Er wordt langzaam maar zeker aan een aan een overzichtelijke site met informatie over het geplande evenement gewerkt.
Techniesch gezien is het plan is fitnergie-modules te maken, 100 tot 250 stuks aan elkaar te koppelen als stroom leverend netwerk en de energie te gebruiken voor diverse doel einden. Dat zijn dus 100-250 verschillende stroom bronnen die moeten samen stromen. De stroom kan voor grote en kleine dingen worden gebruikt.
Dit kan het opladen van een laptop of gsm zijn maar , zeker in groeps verband, kunnen dat ook grotere electrische gebruikers zijn zoals bijvoorbeeld
een DJ-pit met disco verlichting
een (vegetarische) keuken
een video op groot scherm

info@rotterdamenergetics.nl

Donaties zijn altijd welkom op onze Triodos rekening 78.66.93.568 / NL40 TRIO 0786 6935 68
ovv Stg Rotterdam Energetics

Stichting Rotterdam Energetics is KvK geregistreerd 24437625,
disclaimer: de site ww.rotterdamenergetics.nl mag op generlei wijze door generlei (rechts)persoon dan de rechthebbende eigenaar aangepast, veranderd en/of vermenigvuldigd worden